Cybertrusler mod gamere er vokset meget i løbet af de sidste par år, men mange gamere mener ikke, at deres data har nogen værdi, og de er derfor ikke bange for at blive hacket. Men gamerkonti indeholder værdifulde data til hackere, der kan sælge det på det mørke web og til identitetstyve, der kan udnytte det til økonomisk gevinst.

Hvorfor går hackere efter gamere?
 • En typisk gamerkonto kan omfatte spillerens navn, fødselsdato, adresse, e-mail, mobilnummer, betalingsoplysninger og andre personlige oplysninger.
 • Hvis en gamerkonto er blevet hacket, har spillerens andre konti, hvad enten det er bank eller sociale medier, en meget højere risiko for kontoovertagelser og svindel.
 • Ved at kombinere hackede kontooplysninger med andre personligt identificerbare oplysninger oprettes en potent blanding, der kan have alvorligt skadelige økonomiske konsekvenser.
 • Gamer-tags, såsom spillerens identitet i spillet, kan også udnyttes til at vinde virtuelle genstande, såsom avancerede våben eller spilgenstande i begrænset udgave og valuta i spillet. Disse kan handles på det mørke web.
Hvordan udnyttes gamerne?

Fra juli 2018 til juni 2020 opdagede Akamai, et indholdsleveringsnetværk og cloudtjenesteudbyder, 10 milliarder legitimationsstopangreb rettet mod spilbranchen. Det er cirka 13 millioner angreb hver eneste dag.
 • Ved angreb med legitimationsopfyldning bruger cyberkriminelle ofte legitimationsoplysninger fra gamle databrud for at forsøge at kompromittere nye konti, der muligvis genbruger eksisterende kombinationer af brugernavn og adgangskode.
 • Cyberkriminelle ved alt for godt, at folk har tendens til at bruge de samme legitimationsoplysninger på tværs af forskellige websteder og tjenester, og de køber lister over disse kompromitterede legitimationsoplysninger fra det mørke web.
 • Gamere er også målrettet af phishing-kampagner. Hackerne udvikler ondsindede, men overbevisende e-mails og websteder, der er relateret til et spil eller spilplatform. Disse angreb forsøger at narre spillere til at afsløre deres loginoplysninger.
Hackerfælder
 • Spilrelaterede chatrum er en go-to-kilde for spillere, der er ivrige efter at lære om spiltip og tricks. Imidlertid opretter angribere enten et chatrum eller infiltrerer et eksisterende og opbygger tillid blandt andre brugere ved at tilbyde indsigt i spil og nye færdigheder.
 • Når tilliden er opbygget, deler de et link, som er ondsindet, og hævder at det vil lede spilleren til et 'nyttigt' sted, der giver fantastiske tip. I virkeligheden går linket til en webside eller et websted, der er designet til at høste ID-legitimationsoplysninger.
Beskyttelse, enkle trin og større bevidsthed
 • Det første skridt til selvbeskyttelse er, at gamere anerkender, at de er mål. De skal være realistiske og lade være med at tro, at det ikke sker for dem. Det vil ske, og hvis de har brug for bevis, burde 13 millioner angreb om dagen rettet mod spilbranchen være tilstrækkeligt bevis.
 • Giv ikke dine personlige oplysninger ud. Del aldrig noget med spillere, som du spiller med regelmæssigt, men som du ikke kender i det virkelige liv. Disse informationer inkluderer blandt andet det område, hvor du bor, din adresse, dit rigtige navn og lignende.
 • Uanset om du bruger en konsol, mobil enhed eller pc, kan du stadig være i fare. Dit gamer-tag er bundet til din konto, som igen er knyttet til dine kontooplysninger. Tænk som en cyber-skurk, fordi dit gamer-tag kan føre til dine kontooplysninger, som kan føre til potentielt økonomisk svindel og identitetstyveri.
 • Vær yderst forsigtig med mennesker, websteder, e-mails, chatrum og links, der lover gratis eller billige spilmods, spilhacks, spilvalutaer og andre efterspurgte varer.
Den sidste grænse

Hvilke spilforhold stræber hver spiller efter? De stræber efter et hurtigt spil uden spilforsinkelse, jitter eller fejl. Disse er væsentlige betingelser for godt spil. Men der er en opfattelse blandt spillere, at cybersikkerhed er tungt for systemressourcer og bremser spil.

Føj dette til det faktum, at mange spillere ikke tror, at de vil blive hacket, og således at cybersikkerhed ikke står højt på deres prioritetsliste. Som sådan er det let at forstå, hvorfor gamere er et så populært mål og offer for cyber-skurke.

BullGuard gør noget ved dette med sin patenterede Game Booster, der giver spillere mulighed for at fortsætte med at spille med de bedste præstationshastigheder, mens de stadig beskytter dem selv online.

Funktioner i BullGuard Antivirus, Internetsikkerhed og Premium-beskyttelse, Game Booster:
 • Genkender når et spil er aktivt og isolerer automatisk alle andre apps på en eller to CPU-kerner, hvilket sikrer, at andre CPU-kerner er fuldt dedikeret til spilappen, som muliggør gameplay uden forsinkelse.
 • Tests har vist, at Game Booster muliggør endnu hurtigere FPS end computere, der ikke har antivirusbeskyttelse
 • Kompatibel med anti-cheat-systemer, der forbedrer understøttelsen af større onlinespil.