Jag ska resa utomlands. Kommer VPN att låsa upp geografiskt spärrat innehåll?

Anledningen till att företag tillämpar geoblockering på innehåll varierar.

När du använder VPN kan något av det innehållet bli tillgängligt för dig, men vi kan inte alltid garantera det.

Det finns några åtgärder som du kan genomföra för att dölja din identitet mer effektivt. Observera dock att om din enhet blir stulen kommer du inte längre att kunna lokalisera den. Det finns också en möjlighet att vissa webbplatser eller installerade program inte längre kommer att fungera korrekt som följd av de utförda förändringarna. Överväg gärna fördelarna mot nackdelarna innan du bestämmer dig:
  1. Inaktivera från webbläsaren inställningarna som möjliggör för webbsidor att spåra din plats.
  2. Rensa webbläsarens sparade kakor och cacheminne.
  3. Vissa länder förbjuder användning av VPN-tjänster. Ta gärna reda på rådande lagar i landet du avser besöka.
Observera att vissa länder kan förbjuda användningen av en VPN-tjänst. Se till att kolla lokala lagen innan du går på semester.