Du kender det sikkert fra dit hjem. Før du har set dig om, har rodet ophobet sig, og det er uoverskueligt at finde ud af, hvor du skal starte eller slutte. Det samme gør sig gældende på din computer, smartphone og dit generelle liv online. Med en digital sommeroprydning kan du danne dig et overblik over, hvad du har brug for, og hvad der med fordel kan slettes.

Organisér din computer og smartphone – Gå dine filer, gamle apps, forældede dokumenter og andet igennem, og rens ud i det du ikke længere har brug for. Når du har sorteret ud i dette, kan du gøre fremtiden mere overskuelig ved at oprette mapper for og navngive dem, så de giver mening for dig. Det gør det lettere at finde indholdet frem, når du har brug for det.

Ryd op i dine e-mails – Vi kender alle sammen dét at blive ved med at gemme e-mails, som vi tror, vi får brug for. Det gør det besværligt, når du skal søge efter de e-mails, du faktisk har brug for. Sortér derfor ud og slet med hård hånd i fremtiden. Og husk at gøre det nemt for dig selv ved at slette hovedparten samtidig frem for at slette én e-mail ad gangen.

Rengør din smartphone-skærm – Et råd, som er blevet ekstravigtigt i de seneste måneder ift. Covid-19, er at tørre skærmen på din smartphone over med desinfektionsmiddel. Hvad der har været på dine hænder, er også på din smartphone.

Sikkerhedskopiér – Skulle uheldet være ude ved, at du mister computer eller smartphone, er det vigtigt at have sørget for en back up af dine filer. Med BullGuard Security-løsninger kan du sikkerhedskopiere dine filer til DropBox, Google Drive, One Drive eller til et eksternt drev. Og du kan samtidig få løsningen til automatisk at sikkerhedskopiere og kryptere dem for dig.

Scan for malware – Den bedste måde at undgå fremtidige problemer for dig og din computer, er at scanne den for malware. Her giver BullGuard-beskyttelse dig mulighed for at udføre en scanning på blot få minutter.

Kig din browser igennem – Et godt tip til at give din browser bedre vilkår for hurtig hastighed er at kontrollere din browser for udvidelser og at fjerne alt, du ikke længere bruger. Husk desuden at rydde din browserdata for at fjerne cookies og browserhistorik.

Husk VPN – Et sidste godt tip til den digitale oprydning er at benytte dig af VPN (virtuelt privat netværk), når du nu igen må tage i parken, på café eller ud at shoppe. Det er især er på offentlige netværk, du er sårbar for hackerangreb. Du kan her benytte dig af BullGuard VPN, der beskytter dine data med kryptering af militærkvalitet samt skjuler din IP-adresse.