Uanset om du arbejder i en business to business eller business to consumer-virksomhed, har corona med størst sandsynlig tvunget dig til at reflektere over måden, hvorpå du skal tænke forretning. Og er der noget, som er blevet tydeligt under pandemien, er det, at den digitale verden er kommet for at blive – og dermed de sociale medier, som er et oplagt værktøj til at nå din virksomheds målgruppe med.

Hvis ikke du allerede promoverer din virksomhed gennem indsatser på de sociale medier, bør du i høj grad overveje, om ikke tiden er inde til det.

For selvom du tænker, at sociale medier ikke er noget for din branche, er der med størst sandsynlighed allerede indhold fra din branche, der florerer online.

Det vigtigste er nøje at udvælge ét eller flere medier, der egner sig til din målgruppe og at dele indhold, der egner sig til den valgte platform.

Her er et lille udpluk af forskellige sociale medie-platforme:  

Tik Tok

På Tik Tok kan du dele videoer, der kun varer i få sekunder, men med rigelig tid til at være kreativ. Brug Tik Tok, hvis du forsøger at ramme den unge målgruppe, der er født i midt eller slut 1990’erne og op til begyndelsen af 2010’erne.

Instagram og Youtube

Videoindhold på Instagram og YouTube er ideelt for målgruppen, der er mellem 26 og 40 år. Hvad end det er videoindhold omhandlende at bage en croissant, makeuptips eller de seneste boganmeldelser, findes det på de to platforme. Der er videoer for alt.

Facebook

Ønsker du at ramme den ældre målgruppe over 55, er Facebook værktøjet. Succesraten er her, at du lægger indhold op, som er så godt, at målgruppen får lyst til at dele med deres venner på Facebook.

Instagram Live og Facebook Live

Ved at streame live på Instagram eller Facebook kan du snakke direkte til kunderne og svare på deres spørgsmål, de samtidigt kan stille i kommentarfeltet. Og du kan invitere influencere eller andre relevante gæster med til live-udsendelsen.

Men før du går i gang, skal du huske følgende:
 
  • Vælg den sociale medie-platform, som din målgruppe benytter sig af.
  • Indhold er alt – og det skal passe til den valgte platform.
  • Når du har valgt platformen, skal du linke til det på dine andre kanaler for at gøre det nemt for målgruppen at spotte.
  • Hold øje med, hvor populært dit delte indhold er. Det kan du blandt andet gøre ved at se på antal likes, delinger og kommentarer.
  • Der er mange måder, hvorpå du kan måle ROI fra din sociale medie-indsats. Du kan blandt andet kigge på trafikken på din hjemmeside, tilmeldinger til nyhedsbrevet og antallet af følgere.

Andre fordele ved sociale medier er, at du nemt og hurtigt kan lægge indhold op hvor som helst og når som helst via din smartphone, hvis et relevant budskab skal ud, mens du ikke har arbejdscomputeren ved din side. Og du kan til enhver tid tjekke op på, hvordan et opslag klarer sig på fx Instagram, Facebook eller Tik Tok – hvad end du sidder i tog eller på kaffebar.

Behovet for beskyttelse
Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at den nemme adgang også gør dig mere sårbar overfor cyberangreb, da offentlige tilgængelige netværk er nemmere at hacke for de it-kriminelle. Når du ikke er logget på netværket hjemme eller på arbejde, er du altså i større risikozone for at blive hacket.

Og for mange små virksomheder gælder det, at de ikke prioriterer tilstrækkelig beskyttelse mod angreb, da de:
 
  • Ikke tror, de er et relevant mål for de it-kriminelle
  • Synes, at cybersikkerhed er for kompleks
  • Tror, at det er dyrt at være beskyttet

Intet af dette er dog sandt. Hos BullGuard har vi skabt sikkerhedsløsninger til de mindre virksomheder til overkommelige priser:

Med BullGuard VPN kan du være beskyttet ved at tilkoble dig virksomhedsnetværket på afstand, mens du med BullGuard Small Office Security kan beskytte virksomheden mod angreb med platformen, der identificerer malware og dermed blokerer for trusler udefra. Begge er løsninger, som fungerer på alle enheder, hvad end det drejer sig om smartphone eller computer.