Sammen med cybermobning er trolling en grim online aktivitet. Trolling er anderledes end cybermobning, fordi de, der engagerer sig i det, kommer med argumenterende eller stødende udsagn for at få opmærksomhed og starte argumenter på online platforme. Derefter kan det gå i spiral med andre mennesker, der vil deltage. Generelt er trolls ligeglade med, hvem de forstyrrer, så længe de kan skabe problemer, der for dem vil fungere som ren og skær underholdning.
  • Trolling er tankeløs, grusom og skadelig og kan føre til nogle alvorlige konsekvenser for ofrene - herunder depression og selvbeskadigelse.
  • Mange stødende online kommentarer fra trolls handler om offerets udseende, religion eller race.
Så hvordan lærer du børnene at forsvare sig mod trolls og at stå op for sig selv online?
  • Det første trin er at blokere brugeren. Hvis nogen sender beskeder, der er sårende, uvenlige eller upassende, er det den bedste fremgangsmåde. Hvis nogen eksempelvis følger dit barn på en social mediekonto og sender skadelige kommentarer, skal du blot blokere dem.
  • Det er en god ide at gøre dig bekendt med at tage skærmbilleder. Du kan tage et øjebliksbillede af skærmen og de voldelige meddelelser. Dette er helt klart nyttig dokumentation, hvis misbruget pågår. Gem oplysninger om afsenderen, såsom deres bruger/kontonavn.
Disse punkter gælder også for cybermobbere. Cybermobbere er mindre tilbøjelige til at forsvinde, hvis de ignoreres. De vil fortsætte med at følge deres mål og forsøge at påføre skade, og deres adfærd kan eskalere.