Scanningsprofiler - Opret Antivirus Profiler

Du kan bruge Tilpassede scanningsprofiler til at kontrollere filer på bestemt placeringer uden at skulle bruge mere tidskrævende muligheder, f.eks. en fuld computerscanning. De tilpassede profiler bruges normalt til at scanne ofte åbnede placeringer på computeren, f.eks. delte mapper, hvor netværksbrugere kan ændre indholdet.

Trin 1

For at oprette en Tilpasset Scanning, du bedes klikke på  knappen fra Antivirus boksen i programets grænseflade. Klik på Antivirus, derefter tryk på Avanceret i toppen af vinduet. Klik på Administrer Profiler. Klik på Tilføj Profil, giv det et relevant navn og derefter klik på Tilføj. Du kan nu  starte med at tilpasse din scanning profil som beskrevet i de næste 3 trin.

Trin 2

Hvad - Vælg drev eller mapper, der skal scannes.

Du kan vælge de drev, der skal scannes, og tilføje bestemte mapper til scanningsprofilen.

Klik på knappen + vil åbne et browservindue, hvor du kan søge efter de mapper, du vil tilføje til profilen. Hvis du vil fjerne en mappe fra listen, skal du markere den og klikke på knappen –.

Scan inde i arkiver: giver antivirus mulighed for at åbne og scanne indholdet af alle arkiver fra destinationen.

Avancerede indstillinger: sætter BullGuard i stand til at scanne bestemte filtyper og programmer.

Åbn pakkede programmer: Scanner pakkede filer som f.eks. programinstallationsfiler (.msi-pakker eller .exe-installationsprogrammer)

Aktivér heuristisk registrering: En vigtig funktion i Antivirus-programmet, der registrerer nyoprettede virus eller nye strenge af ældre virus, der ikke er en definition for. Det gør dette ved at bruge adfærds- og kodemønsteranalyse.

Registrer pakkede filer: Giver BullGuard mulighed for at kontrollere pakkede filer og scanne deres indhold for trusler.

Åbn e-mails: Giver antivirus mulighed for at åbne e-mail-arkiver og scanne deres indhold. Hvis du er sikker på, at dit e-mail-arkiv er rent, kan du fjerne markeringen ud for dette valg for at reducere den samlede scanningstid.

Antalet af scan tråde: tillader dig at justere graden af multi-tasking udført af scanning processen.

Trin 3

Hvordan - Valg af filtyper

Du kan yderligere tilpasse de filtyper, der skal scannes, ved at tilføje eller fjerne filtyper fra scanningsprofilen.

Scan alle filer: En mulighed, som vil scanne alle filtyper på computeren. Vi anbefaler, at du vælger denne mulighed til perioder, hvor computeren er inaktiv, fordi scanning kan bruge mange kræfter, især hvis du har store filer (f.eks. arkiver eller e-mail-databaser).

Scan kun programfiler: Et tidsbesparende alternativ, der hovedsagelig scanner eksekverbare filer (filer der kan åbnes), da de fleste infektioner normalt starter ved at åbne en inficeret eksekverbar fil. Det reducerer også risikoen for infektioner at have opstartprogrammet startet.

Profiler, der bruger denne mulighed, anbefales til mapper/drev/computere, der ofte anvendes af mange brugere (som f.eks. offentlige computere eller computere på internetcaféer), der deles på lokale netværk. Det sikrer, at disse mapper er renset for skadelige trusler og påvirker ikke lokationernes tilgængelighed for andre netværksbrugere.

Mens du dog kan bruge sådanne valgmuligheder, når tiden er et problem, vil kørsel af komplette systemscanninger regelmæssigt sikre et virusfrit miljø.

Tilpassede filtyper: Sætter dig i stand til at tilpasse de scannede filtyper og styre dine egne filtypemedtagelses- og -udeladelseslister. Som med den tidligere valgmulighed kan den spare tid, men den kan ikke erstatte komplet scanning, som skal køres regelmæssigt.

Ved alle 3 muligheder kan du redigere listen over inkluderede og ekskluderede filer for at specificere, hvilke filer der skal være omfattet (Filtype) eller udelukket fra scanningen (Udelad fra scanning).

Kører prioritet: Lav-ressource tilstand. Du kan aktivere dette felt hvis du ønsker at minimere ressource forbruget mens BullGuard processen scanner. BEMÆRK: Konsekvensen af dette bevirker at scannings tiden bliver forøget. Vær forberedt på længere ventetid end ved normale indstillinger for Bullguard til at blive færdig med scanning.

Specifikation af filtyper, der skal scannes

Udeladelse af filtyper fra scanningsprofiler

Trin 4

Hvornår - Scanningsinterval.

Det sidste trin i konfigureringen af scanningsprofiler er at oprette skemaet. Du vil kunne vælge, hvor ofte profilen skal køres automatisk.

Du kan vælge scanningsinterval (dagligt, ugentligt eller månedligt) og vælge en dato, hvor skemaet skal være aktivt fra.