VPN-toegang geblokkeerd in India

Als gevolg van nieuwe cyberbeveiligingsvoorschriften in India heeft het Indian Computer Emergency Response Team (CERT-In) onlangs aangekondigd dat het met ingang van 27 juni 2022 alle VPN-aanbieders zal verplichten tot het loggen van informatie zoals e-mailadressen, IP-adressen, tijdstempels en meer. Deze informatie wordt vervolgens bewaard voor een periode van minimaal 5 jaar.
Wij zetten ons in om de gegevens van onze klanten privé te houden en deze richtlijn is onverenigbaar met ons VPN-beleid om geen logboeken bij te houden. Als gevolg daarvan bieden we vanaf 27 juni niet langer alle gebruikers toegang tot de Indiase server, ongeacht hun locatie. Alle gebruikers kunnen echter nog steeds gebruik maken van onze VPN wanneer ze buiten India reizen.
Wat dit voor u betekent:
  • U kunt Secure VPN blijven gebruiken als u buiten India reist
  • U hebt geen toegang tot Secure VPN als u zich fysiek in India bevindt
  • U hebt vanaf geen enkele locatie toegang tot een Indiase server
Raadpleeg de CERT-In-richtlijn voor meer informatie hierover. Meer informatie over ons beleid om geen logboeken bij te houden, vindt u hier.