Overzicht van de Antivirus module

Invoegtoepassing beschikbaar met

De Antivirus en Antispyware gebruikt een combinatie van verschillende scan motoren met een hoge  updatefrequentie en daarom zijn deze een onmisbaar instrument om uw computer te beveiligen en virusvrij te houden.

Voor het gemak zijn de antivirus- en antispywarebeveiliging gecombineerd in één module met twee onderdelen:

• - de realtime toegangsscanner (On Access): een aanpasbare, proactieve scanner, die de bestanden op uw computer controleert zodra het besturingssysteem of een programma ze probeert te openen.
  •
  • - De scanner op aanvraag (On Demand): een reactieve scanner met scanprofielen die u zelf kunt uitvoeren om bestanden te controleren.

Kort overzicht van de Antivirus functies

De belangrijkste Antivirus functies zijn toegankelijk via de knop  in het Antivirus onderdeel. Ze stellen u in staat de gewenste scans uit te voeren en de Antivirus instellingen te bereiken.

Snelle scan: dit scanprofiel controleert de locaties op uw pc waar de meeste virusaanvallen plaatsvinden. Het controleert op rootkits en scant ook het register en alle actieve processen en tijdelijke bestanden op uw computer.

Volledige scan: dit is een compleet profiel, waarmee alle bestanden op alle harde schijven worden gescand. Hoelang de scan duurt, hangt af van de snelheid van uw computer, het aantal opslagapparaten, de bestandstypes en de ruimte die in beslag wordt genomen door gegevens.

Aangepaste scan: de top 5 Antivirus profielen zijn ook toegankelijk via deze list. Gewoon een daarvan selecteren om de scan te starten. Om uw eigen profielen te maken volg de aanwijzingen in deze handleiding.

Quarantaine: Hier kunt u alle bestanden bekijken die in quarantaine zijn geplaatst door de antivirusbeveiliging. Indien nodig, kunt u de geïnfecteerde bestanden verwijderen of een bestand terugzetten dat ten onrechte in quarantaine is geplaatst (een 'vals alarm').

Instellingen: opent een nieuw sectie, waar u de On Access-module kunt configureren, kiezen welke items worden gescand, geavanceerde instellingen wijzigen en bepalen hoe het programma omgaat met bedreigingen.

Als u op de voortgangsbalk die tijdens de scan verschijnt klikt, dan komt u in het Berichencentrum > tabblad Bezig terecht.

Placeholder_NL