Uw data back-uppen

Dit is de belangrijkste functie van BullGuard Backup waarbij u back-upprofielen kunt instellen, uitvoeren of bewerken.

Naast aangepaste back-upprofielen voor bestanden of e-mails kunt u ook back-ups maken van standaardlocaties van Windows, zoals de Documenten map, Foto’s, Muziek, Video’s and Bureaublad.

Om uw backup profielen op te stellen klik op de  menuknop van het Backup blokje in het startschem van de toepassing en selecteer Profielen beheren. Indien u al een aangemaakt profiel heeft kunt u het via de lijst in de linkerkant selecteren en u kunt de instellingen ervan op de rechterkant van het venster aanpassen.

bk5

Anders, volg alstublieft de onderstaande aanwijzingen om een nieuw back-up profiel aan te maken.

Stap 1

Zodra u op de knop Profiel toevoegen klikt zal er een vak weergegeven worden waar u de naam van het nieuwe profiel kunt intypen. Klik op Toevoegen om het profiel aan te maken.

Stap 2

Selecteer het type gegevens waarvan u een back-up wilt maken door elk vakje in de rechterlkant van het Wat tabblad aan te vinken.

Als u meerdere gegevenstypes selecteert, maakt BullGuard voor elk type een apart profiel. Kiest u voor Documenten, Foto's, Muziek, Video's of Bureaublad, dan zal Bullguard de bestanden zoeken in de standaardlocaties van uw besturingssysteem. Om een back-up te maken van bestanden die u op andere locaties hebt opgeslagen, moet u de optie Overige bestanden of mappen selecteren en ze handmatig toevoegen door op de Bewerken knop naast de optie te klikken.

Bewerken: hiermee opent u een nieuw venster, waarin u de eigenschappen van het back-upprofiel kunt bewerken.

Bewerken: hiermee opent u een nieuw venster, waarin u de eigenschappen van het back-upprofiel kunt bewerken.

Toevoegen: opent een nieuw venster, waarin u bestanden en mappen kunt kiezen die u wilt opnemen in het back-upprofiel.

Filters selecteren: hiermee kunt u specifieke filters definiëren om BullGuard alleen een back-up te laten maken van het type bestanden of mappen dat u nodig hebt, en zo tijd en ruimte te besparen.

Stap 3

Bij de volgende stap moet u de locatie kiezen waar u de back-upbestanden wilt opslaan via het Waar tabblad. De back-up kan worden opgeslagen op de Dropbox, One Drive of Google Drive, op een cd/dvd, op de lokale computer (meestal op een externe harde schijf) of op een netwerklocatie.

Om bestanden via Dropbox, One Drive of Google Drive te back-uppen moet u een account bij hen hebben. Indien u geen account heeft kunt u er een maken via de interface van BullGuard Backup.

De benedenstaande stappen zijn vergelijkbaar voor One Drive of Google Drive.

Een browservenster wordt geopend en uw Dropbox  account details worden gevraagd.

Eenmaal succesvol ingelogd moet u de toegang van BullGuard Backup tot Dropbox toe te staan.

Een melding zal in de browser en in BullGuard ter bevestiging verschijnen.

U kunt nu via BullGuard bestanden op uw Dropbox account back-uppen.

Stap 4

Alle back-upprofielen kunnen ofwel handmatig gestart worden wanneer het handig voor u is, of worden ingepland om ervoor te zorgen dat er regelmatig een back-up wordt gemaakt van belangrijke documenten om gegevensverlies te voorkomen. U kunt dit via het tabblad Wanneer doen.

bk17

Nooit, ik start het zelf – hierbij moet het profiel handmatig worden uitgevoerd om een back-up te maken van de informatie.

Planning selecteren – het profiel kan zodanig ingesteld worden dat het op vaste tijdstippen automatisch uitgevoerd wordt. Hierdoor wordt van de informatie in het profiel regelmatig een back-up gemaakt.

Stap 5

Met behulp van de Geavanceerde back-upinstellingen (het tabblad Hoe) kunnen gebruikers hun profiel verder aanpassen door speciale functies zoals codering, versienummering en back-upcompressie toe te voegen. U kunt hier meer over de beschikbare optie lezen.

Het profiel verschijnt nu in de lijst met profielen, toegankelijk via de overzichtpagina van Backup > Profielen bewerken.