Firewall-logboeken

Het tabblad Logboeken is een in tabelvorm weergegeven, realtime en actuele opsomming van de verkeerslogboeken die worden gegenereerd door de firewall. Het toont alle verbindingen die actief zijn geweest op uw computer.

Om naar dit tabblad the gaan open BullGuard, selecteer de optie Logboeken door op de knop  van het Firewall onderdeel te klikken.

Tijd: Tijd en datum wanneer de gebeurtenis plaatsvond.

Gebeurtenis: de gebeurtenis typ.

Richting: De verkeersrichting (inkomend of uitgaand)

Protocol: Het protocoltype (UDP, TCP, ICMP, IGMP enz.) dat door de betreffende verbinding is gebruikt.

Extern: Bestemming van het IP-adres (de lokale host)

Applicatie: Het uitvoerbare bestand waar de betreffende verbinding/informatiepakket deel van uitmaakt

Details: de details van de gebeurtenis.

Eigenaar: De ID van de gebeurtenis eigenaar.

Gebruikersinteractie met de de logboeken

Rechtsklikken op elke veld in het log toont een contextuele menu met verschillende opties.

De gebruiker heeft de beschikking over een aantal Externe Host Tools: Ping (om te controleren of de computer werkt - let wel: sommige computers reageren niet op ongevraagde pings), Traceert (toont de communicatienodes naar het geselecteerde IP-adres) en Nslookup (vraagt informatie over het IP-adres, zoals de naam van de host bijvoorbeeld).

Zoeken op: Hiermee kunt u het logbook door Applicatie Systeem, IP adres of IP poort van de momenteel geselecteerde gebeurtenissen filteren. De Filter functie kan ook handmatig gebruikt worden door het voegen van een applicatie systeem, IP adres of IP Poort in het zoeken veld en op Zoeken klikken.

Logwissen: Verwijdert alle vermeldingen uit het verkeerslogboek van de firewall.

Exporten als tekstbestand: Exporteert het logboek als een .csv bestand

Toepassing verkennen: Hiermee kunt u de map verkennen van een uitvoerbaar bestand dat mogelijk in verband staat met een firewall-gebeurtenis.