Firewall instellingen

Hier kunt u bepalen hoe de firewall het verkeer op uw computer regelt als deze is aangesloten op een netwerk. U vindt er ook geavanceerde opties om de beveiliging aan te passen, zodat u deze helemaal kunt afstemmen op uw eigen beveiligingsbehoeften of uw netwerkconfiguratie.

U kunt dit onderdeel via het hoofdvenster van BullGuard bereiken, door op de menuknop van het Firewall vak te klikken en daarna  Instellingen te selecteren.

Firewallbeveiliging in- of uitschakelen: hiermee kunt u de firewall aan- en uitzetten.

Om de Firewall subniveaus te bereiken, klik op de Geavanceerd knop in de rechterbovenstehoek van het venster.

• Automatisch regels voor bekende programma’s maken: laat de Firewall om een regel voor elk programma dat in de “Bekende applicaties” databank gevonden is creëren. De Firewall zal een pop-upvraag in de rechterbenedenste kant van uw scherm waarin u geinformeerd bent dat een applicatie is automatisch togestaan om te verbinden met het Internet.
  •
  • Toon alleen belangrijke meldingen: als aangevinkt, alleen de belangrijke meldingen zijn getoond.
  •
  • Toegestane en geweigerde programma’s naar BullGuard verzenden voor analyse: laat gebruikers om het uitvoerbare bestand naar de BullGuard servers te uploaden. Dit helpt BullGuard om een betere lijst met vertrouwde en niet-vertrouwde programma aan te leggen.
  •

Beveiligingsinstellingen

De informatie op het tabblad Beveiliging houdt rechtstreeks verband met de bescherming tegen aanvallen op het netwerk die BullGuard Firewall biedt. De opties op dit tabblad bieden u de middelen om de aanvalsdetectie van de firewall aan de specificaties van uw netwerk aan te passen.

Aanvaldetectie inschakelen: Hiermee kunt u de blokkade van netwerkaanvallen door de BullGuard Firewall in- of uitschakelen. Wij adviseren u om deze optie altijd ingeschakeld te laten.

Reageren op ping: Schakelt de ping antwoord in uw netwerk aan ( handig voor het testen van de verbinding tussen computers). Het is raadzam om dit optie uitgevinkt te laten, tenzij u een bepaalde reden om dit optie in te schakelen heeft.

Indringers automatisch blokkeren: Voor elke gedetecteerde aanval, Kunt u de bron IP voor een bepaalde tijdsduur blokkeren. De standaarduitsluitingsperiode is 300 seconden.

Configureren: Opent het Geblokkeerde hosts venster waarin u het lijst met geblokkeerde hosts kun zien en bewerken.

Uitsluitingsperiode: hiermee kunt u de uitsluiting duur in seconden specificeren.

Vertrouwde hosts: Mocht een legitieme computer onverhoopt vanwege een 'vals alarm' geblokkeerd worden door de firewall, kunt u de uitsluiting van dit IP-adres opheffen en het adres toevoegen aan de lijst met Vertrouwde hosts, zodat het IP-adres wordt uitgezonderd van toekomstige controles door het aanvalsdetectiesysteem van de firewall.

Indringersdetectie waarschuwingen

Als de aanval detectie ingeschakeld is, iedere keer dat het indringersdetectie system een netwerk aanval detecteerd, een pop-up aanvrag verschijnt in de linksbenedenste kant van het scherm.

Klik hier voor meer info: toont meer informatie over het netwerk aanval dat door BullGuard gestopt is, zoals de naam van de aanvaller, IP, aangevallen poort en het tijd van de gebertenis.

Firewall logboeken

U kunt naar de Firewall logboeken gaan via het Firewall onderdeel vanuit het Berichtcentrum en op Activiteit tab klikken.

Activiteit: Dit onderdeel bevat een lijst met alle Firewall logboeken van vorige Firewall gebeurtenissen, zoals onderschepte uitvoerbare bestanden, of geblokkeerde netwerk aanvallen. Om een bepaalde logbook te openen, klik erop om die uit te breiden. Daarin zult u een kort samenvatting van de gebeurtenis vinden. Voor merdere informatie, klik op de Meer info knop. Dit actie opent een nieuwe venster met de rapport gegevens.