Hoofdscherm

Na het installeren en starten van BullGuard op uw computer, kunt u de toepassing openen en de verschillende functies gebruiken om uw computer te scannen, back-ups van bestanden te maken op een veilige locatie, profielen voor ouderlijk toezicht te maken of de firewall af te stemmen op uw behoeften op het gebied van netwerkbeveiliging.

Opmerking: alle functies zullen zichtbaar zijn, ongeacht het BullGuard product dat u gekocht heeft, echter zullen ze niet allemaal functioneel zijn. U kunt altijd de grijs weergegeven functies activeren via de Upgrade functie van een van de uitgeschakelde modules.

Vanuit het hoofdscherm van BullGuard kunt u snel de invoegtoepassingen bereiken en naar de Instellingen gaan, waar u kunt bepalen hoe de diverse onderdelen zich gedragen en functioneren op uw computer. In het hoofdvenster van BullGuard vindt u ook aanbevelingen voor maatregelen die u kunt nemen om uw computer beter te beveiligen.

Afhankelijk van uw voorkeuren, kunt u het BullGuard venster gemaximiliseerd of in klein scherm modus instellen door op de   knop in de rechterbovenhoek van het toepassingsscherm te klikken.

De Startpagina bevat 3 belangrijke functionaliteiten:

• Toegang tot de belangrijkste acties van elke plugin, via de knop  in het bijbehorende vakje.

• Informatie over de status van elke plugin – problemen of fouten zullen weergegeven worden via een tekst bericht in het vakje van de plugin. De kleur van de rand en het vinkje zullen ook veranderen, afhankelijk van de ernst van het probleem.
  • De mededelingen weergave, die de status van de toepassing, zoals hieronder uitgelegd, aangeeft. Klik op Rapport bekijken als deze optie aanwezig is om naar het Berichtencentrum te gaan en voer de benodigde actie uit.
    • Main17 - betekent hoge ernst – er is een fout opgetreden of een actie moet door u ondernomen worden en het is belangrijk dat u de tijd neemt om ernaar te kijken
    • Main16 - betekent matige ernst – er moeten acties ondernomen worden, echter is dit niet kritisch
    • Main15 - betekent geen of lage ernst – de actie is zonder fouten ondernomen en uw actie is niet nodig

Het BullGuard werkbalk bevat:

• De knop Update zodat u de nieuwste updates handmatig kunt downloaden, indien gewenst.

• De knop Instellingen waar u de opties van alle BullGuard plug-ins kunt aanpassen.

• De knop Berichtencentrum waar u de bezige acties en de verschillende rapporten voor alle modules kunt bereiken.

In de linkerbeneden hoek van het hoofdscherm van de applicatie kunt u uw BullGuard gebruikersnaam en de versie van de toepassing vinden.

Onder de hoofdwerkbalk zult u ook de volgende 2 opties zien:

• De knop Ondersteuning die u op de ondersteuning pagina brengt om contact met ons op te nemen.

• De knop Winkelen die u direct op onze winkelpagina stuurt.

Hieronder kunt u de plugins in dit onderdeel vinden samen met een korte uitleg:

Antivirus: met het onderdeel Antivirus kunt u aangepaste scanprofielen maken, uw computer scannen met een vooraf gedefinieerd profiel, of de in quarantaine geplaatste bestanden bekijken en beheren.

Firewall: met een klik op deze knop gaat u naar het onderdeel Firewall om de firewall-regels te bewerken, netwerkgebeurtenissen te bekijken of de firewall-logboeken te controleren als de firewall verder moet worden aangepast aan uw netwerkinstellingen.

Kwetsbaarheden: met deze plug-in kunt u de lijst bekijken met verouderde software die een potentieel gevaar voor de beveiliging van uw computer vormt.

Back-up: waarmee u profielen kunt creëren voor het maken van back-ups van belangrijke gegevens, extern op onze beveiligde servers, of lokaal op een externe schijf of op cd of dvd.

Ouderlijk toezicht: waarmee u het gedrag van uw kinderen op internet kunt controleren. Door het maken van profielen kunt u bepalen welke computerprogramma's ze mogen gebruiken, welke websites ze mogen bezoeken en wanneer ze de computer of de internetverbinding mogen gebruiken.

Thuisnetwerk scanner: Identificeert nieuwe netwerk verbindingen, controleert nieuwe apparaten die met uw netwerken proberen te verbinden en geeft een overzicht van huidige en vorige verbonden apparaten, terwijl die dat stellen uw netwerk aan externerne bedreigingen uitwijst.

PC Tune Up: : laat u om de onderdelen  die door Tune UP automatisch gerepareerd worden te inschakelen/uitschakelen, en het inschakelen/uitschakelen van de automatische spel detective en optimaliseren.

Game Booster: optimaliseert de prestaties en spelervaring van uw computer tijdens het spelen van games

Identiteitsbescherming: invoegtoepassing die gebruikt wordt om persoonlijke, financiële en contactdetails op het internet toe te zien.

Beveiligde Browser: een aangepaste browser die gebruikers een veiligere manier biedt om op internet te surfen en een veiliger platform voor online betalingen

VPN: speciale tegel in het hoofdvenster van BullGuard waarmee de gebruikers op verschillende manieren met het VPN-product kunnen communiceren: kopen / uitproberen als u geen betaald abonnement voor het VPN-product heeft en vernieuwen / installeren / openen / snel verbinden als u een betaald abonnement heeft..