Nieuw profiel aanmaken

Hier kunt u een nieuw profiel voor ouderlijk toezicht maken om uw kinderen te beschermen tegen ongepast materiaal en dubieuze websites, te bepalen hoe lang ze op internet kunnen, hun gedrag op internet in de gaten te houden en te voorkomen dat ze privégegevens prijsgeven.

In het hoofdvenster van BullGuard klik op de knop  van het Oudelijk Toezicht vakje en selecteer de optie "Profiel toevoegen". U wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren en u komt op een pagina waarin u uw nieuwe profiel kunt aanpassen voordat u het toevoegt.

Gebruiker Kiezen

Selecteer een Windows-gebruiker voor het ouderlijktoezichtprofiel door een account uit de keuzelijst links boven te selecteren. Wij adviseren u een aparte Windows-gebruikersaccount met beperkte rechten te gebruiken voor uw kinderen. Als u niet over een dergelijke account beschikt, klikt u op Maak een Windows-gebruikersaccount. Om alle controlefuncties te gebruiken, moet u voor het nieuwe profiel een Standard account met beperkte rechten gebruiken. Administrator accounts zullen door PC toegangsbeperkingen van het Ouderlijk toezicht niet getroffen worden.

Filters Tabblad

In het Filters tabblad kunt u een keuze maken uit de filters en een leeftijdsgroep selecteren. Vink het vakje voor een filter aan om het te selecteren.

U kunt ook de lijsten met veilige en onveilige websites aanpassen. Om een website toe te voegen, klikt u op + en voert u de URL in. Selecteer een website en klik op - om de site te verwijderen.

Toegang Tabblad

PAC09

Selecteer het Toegang tabblad. Hier kunt u een planning maken voor de tijden waarop uw kind gebruik mag maken van de computer of het internet. Selecteer Geplande toegang inschakelen om de planning te activeren. Selecteer of de planning bedoeld is voor de gehele computer of voor het internet.

Tijdslimiet: U kunt desgewenst ook bepalen hoelang de computer en/of de internetverbinding kan worden gebruikt binnen het tijdsbestek waarin toegang tot de computer of het internet is toegestaan.

WAARSCHUWING! Dit profiel wordt actief zodra dit wordt aangemaakt, dus de toegang wordt onmiddelijk begrensd! Als u dit profiel op uw hoofd Windows account inschakelt, kunt u uw toegang uitsluiten! Wij raden u aan om dit profiel eerst uit te schakelen door klikken op de naam van het profiel en dan Uitschakelen selecteren of om dit profiel op een andere Windows User account - een andere dan het hoofd Windows account – in te schakelen.

Toepassingen Tabblad

PAC10

Klik op het tabblad Toepassingen op de bovenkant. Hier kunt u de programma's en toepassingen opgeven waarvan u de toegang wilt blokkeren voor uw kinderen.

Klik op de knop + om een toepassing toe te voegen. Er verschijnt een venstertje, waarin u de naam van de toepassing kunt opgeven en het bijbehorende uitvoerbare bestand kunt opzoeken. Klik op OK als u klaar bent.

Haal gewoon het vinkje weg om een toepassing uit te sluiten.

Privacy Tabblad

PAC14

Het Privacy tabblad is het laatste die ingesteld moet worden. Hier kunt u de instellingen van Privacybeheer aanpassen, door het toevoegen van bepaalde soorten vertrouwelijke gegevens die niet online mogen worden gebruikt.

Klik op + om een nieuw soort vertrouwelijke gegevens toe te voegen. U kunt het type informatie selecteren en de verboden waarde opgeven.

Als u de informatie uit alle tabbladen aangepast heeft, dan klik op de knop Toevoegen die zich links boven bevindt. Het profiel wordt onmiddelijk toegepast en kan alleen door uzelf verwijderd worden door de profielen te beheren. Deze optie zal nu in het hoofdvenster van BullGuard, in het vakje Ouderlijk Toezicht aanwezig zijn.