Boot Manager

Deze functie maakt deel uit de PC Tune Up module en geeft u een overzicht van de toepassingen die automatisch worden gestart bij het laden van Windows. Deze functie kan nuttig zijn om de opstarttijd van uw computer te verbeteren of om naar toepassingen te zoeken die het laadproces vertragen.

Om naar Boot Manager te gaan klik op de menuknop  van de PC Tune Up module uit het hoofdvenster van BullGuard. Wanneer het drop-down menu verschijnt, selecteer Boot Manager:

PTU15

Als u de module nog niet gebruikt heeft, zult u gevraagd worden om de computer opnieuw op te starten, zoals aangegeven in de onderstaande afbeelding:

PTU16

Na het opnieuw opstarten open de BullGuard toepassing en klik op de knop Boot Manager uit de PC Tune Up rubriek.

PTU17

U moet enkele minuten wachten totdat de processen geanalyseerd worden en een diagram weergegeven wordt.

PTU18

U kunt te allen tijde gebruikmaken van de optie “Boot Manager inschakelen voor volgende herstart” uit de rechterbovenhoek van het Boot Manager venster.

Nadat de analyse voltooid is zal er venster verschijnen zoals hieronder weergegeven:

PTU19

De toepassingen kunnen gerangschikt worden op basis van 2 criteria (klik hiervoor op de kolom Toepassing):

• Alles weergeven – alle toepassingen worden weergegeven (Windows services inbegrepen)

• Uitsluitend bewerkbare weergeven – alleen de toepassingen waarvoor de status kan worden gewijzigd worden getoond

PTU20

Er zijn 2 hoofdkolommen: Toepassing en Opstarttijdlijn. De kolom Toepassing geeft alle services/toepassingen weer die tegelijkertijd met Windows opstarten.

De kolom Opstarttijdlijn toont een grafische weergave van het opstartpatroon van de toepassingen op uw computer. Door over de rij te zweven die aan een toepassing toebehoort zal het CPU-gebruik onmiddellijk worden getoond.

Voor meer details over een bepaalde toepassing/service uit de Toepassing kolom zweef gewoon met de muisaanwijzer daarover en u zult een gemiddelde van het CPU-gebruik zien en de totale tijd die nodig was om de toepassing te laden.

De toepassingen die onderstreept zijn kunnen bewerkt worden. Zweef hiervoor over een van de toepassingen/services uit de linkerkant en klik gewoon daarop – 2 opties zullen verschijnen: Uitgeschakeld en Vertraagd zoals hieronder afgebeeld:

PTU21

De optie Uitgeschakeld – de toepassing zal niet tegelijkertijd met Windows opstarten, maar u kunt het programma nog steeds handmatig opstarten. Deze optie zal de opstarttijd van uw computer verbeteren, maar u moet de toepassing handmatig opstarten als u haar nodig hebt.

De optie Vertraagd – de toepassing zal samen met Windows opstarten, maar pas nadat alle Windows processen en services volledig geladen zijn. Deze optie zal zowel de Windows opstarttijd verbeteren, als de toepassingen automatisch laten opstarten.