Hulp bij schijfopruiming

Deze functie is een gedeelte van de PC Tune Up module dat een duidelijk overzicht geeft van alle mappen die er op uw computer aanwezig zijn, hun exacte grootte en hun inhoud. Dit kan handig zijn wanneer u een beslissing moet nemen met betrekking tot het opschonen en het organiseren van uw bestanden.

Om toegang tot Hulp bij schijfopruiming te krijgen gelieve op de menu knop van PC Tune Up uit het hoofdzakelijke venster van BullGuard te klikken en vervolgens Hulp bij schijfopruiming te selecteren:

PTU22

Zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien, zal de Hulp bij Schijfopruiming worden geopend en zal hij een overzicht weergeven van de mappen die op uw harde schijf aanwezig zijn:

PTU23

Aanbevolen Cleanup – verwijdert alle overbodige bestanden en mappen, zoals bestanden uit de prullenbak, logboeken, cache en tijdelijke bestanden.

De prullenbak-knop verschijnt eenmaal de cursor over dit onderdeel geplaatst wordt.

Grote bestanden – dit opperste item zal alle bestanden weergeven die op uw computer aanwezig zijn en die een grootte van meer dan 500 MB hebben.

Cirkeldiagram – het cirkeldiagram toont in een oogopslag de grootste mappen en bestanden van het item dat u momenteel geselecteerd heeft.  De kleuren komen overeen met die van de lijst uit de rechterkant. Als u in het cirkeldiagram een onderdeel “Overige” ziet, gelieve te noteren dat het naar de resterende inhoud van het geselecteerde item verwijst en zijn gezamenlijke inhoud laat zien.

Lijst met de inhoud – Door de mapstructuur via de kleine grijze pijlen aan de linkerkant van de mapnamen uit te breiden kunt u door de inhoud bladeren. Als de geselecteerde map een grote hoeveelheid mappen bevat, zorg ervoor dat u de schuifbalk van de rechterkant van het venster gebruikt om de hele lijst te bekijken.

Bekijken optie – aan de rechterzijde van het geselecteerde bestand/mapje zult u een klein oog-pictogram zien. Dit pictogram geeft u snelle toegang tot het geselecteerde item: klik op het oog-pictogram om de exacte locatie van dat bestand/mapje te openen.

Wanneer een partitie geen vrije ruimte meer heeft (minder dan 1Gb beschikbaar), zal BullGuard de volgende melding tonen: "U heeft een tekort aan schijfruimte op (stationsnaam): [Hulp bij Schijfopruiming Openen] [Negeren]"