Duplicate finder

Deze functie maakt deel uit de PC Tune Up module en helpt u om kopieën van uw bestanden op de schijven te vinden. Dit kan handig zijn bij het opruimen en het organiseren van uw bestanden.

Om toegang te krijgen tot de Dubbele bestanden moet u op de “ “ menu knop van de PC Tune Up module klikken uit het hoofdvenster van BullGuard. Wanneer de drop-down menu verschijnt selecteer Dubbele bestanden:

Tijdens het zoeken wordt er een geanimeerd venster weergegeven met het aantal duplicaten gevonden:

Zodra het zoeken voltooid is wordt het rapport met Dubbele bestanden geopend en worden alle duplicaten groten dan 10 MB weergegeven:

Zodra een duplicaat van een bestand geïdentificeerd wordt zal de assistent het nieuwste duplicaat voor verwijdering selecteren en zal hij het origineel behouden. Niettemin kunt u handmatig de gewenste versie van elk bestand selecteren en bewaren, afhakelijk van uw behoeften. Groepering is ook beschikbaar om te zien hoeveel ruimte elke categorie van bestanden inneemt.

Het identificeren van duplicaten wordt op basis van de inhoud gedaan, zodat een bestand met een verschillende naam, maar met dezelfde inhoud op de juiste manier geïdentificeerd wordt.

Om duplicaten te verwijderen druk op de knop “Verwijderen”. Een venster met de voortgang en met de verwijderde bestanden wordt weergegeven.

Voor bestanden die niet verwijderd konden zijn zal er ook de reden weergegeven worden (het bestand is ofwel in gebruik, ofwel beschermd), samen met de knop “Opnieuw proberen”.

Indien er geen duplicaten gevonden worden, zal de assistent deze informatie weergeven samen met de aanbeveling om een Cleanup Helper scan uit te voeren via een meldingsvenster: