PC Tune Up starten

Stap 1

Om een PC Tune Up scan uit te voeren klik op de knop Optimaliseren van het hoofdvenster van BullGuard (Als Optimaliseren niet de standaard actie die weergegeven wordt is, dan klik op de knop  en selecteer die van de lijst)

Stap 2

De scan verschijnt in een nieuw venster en de voortgang wordt op de linkerkant weergegeven. Er wordt automatisch op alle items nagekeken die veilig verwijderd kunnen worden.

Annuleren: u kunt deze knop gebruiken om de scan op elk gewenst moment te stoppen.

Stap 3

Zodra de scan voltooid is, geeft BullGuard aan hoeveel ruimte er vrijgemaakt kan worden door het verwijderen van de onnodige bestanden.

Het symbool betekent dat er een probleem is dat uw aandacht vereist:

Opschoning browsercache: u moet alle internetbrowsers afsluiten om de bestanden te kunnen verwijderen.

Windows-schijfopruiming: er zijn bestanden die niet aangevinkt zijn voor verwijdering.

Register defragmenteren: indien u deze optie inschakelt, zal BullGuard het Windows-register defragmenteren.

Ongeldige snelkoppelingen: verwijdert snelkoppelingen naar onbestaande programma’s en netwerklocaties

Browser cache leegmaken: indien ingeschakeld, verwijdert BullGuard de tijdelijke internetbestanden op uw computer. De locatie van deze map wordt bepaald door Windows-instellingen.

Windows-schijfopruiming: wanneer ingeschakeld, zal BullGuard onnodige Windows bestanden van uw computer verwijderen. U kunt ok op de onderliggende quota klikken om de Windows-schijfopruiming instellingen te openen, die u toe zal laten specifieke bestanden te includeren of uitsluiten van schijfopruiming.

Bestanden van toepassingen van derden: wanneer ingeschakeld, zal BullGuard onnodige bestanden verwijderen die door andere programma’s aangemaakt zijn.

Deze optie zal geen programma’s van uw computer verwijderen, aangezien er uitsluitend onnodige bestanden zijn geselecteerd.

Windows-Schijfopruiming Instellingen:

Tijdelijke Windows-bestanden map leegmaken: indien ingeschakeld, maakt BullGuard de map met tijdelijke Windows-bestanden van uw computer leeg. De locatie van deze map wordt eveneens bepaald door Windows-instellingen.

Gebruiker Temp map leegmaken: indien ingeschakeld, zal BullGuard de Temp map van uw computer leegmaken. De locatie van deze map wordt door Windows instellingen bepaald.

Geheugen dump bestanden verwijderen: indien ingeschakeld, zal BullGuard de geheugen dump bestanden die Windows bij een systeem crash aanmaakt verwijderen. De locatie van deze map wordt door de Windows instellingen bepaald.

Windows logboeken: indien deze optie ingeschakeld is, zal BullGuard de logboeken verwijderen die door Windows gemaakt worden en naar Microsoft verzonden worden als er een toepassing crash plaatsvindt, maar die daarna niet verwijderd worden. De locatie van deze map wordt door de Windows instellingen bepaald.

Tijdelijk Windows Defender-bestanden: indien ingeschakeld, zal BullGuard de tijdelijke bestanden die Windows Defender voor zichzelf tijdens het updaten aanmaakt verwijderen. De locatie van deze map wordt door Windows instellingen bepaald.

Prullenbak leegmaken: indien ingeschakeld, zal BullGuard alle objecten van uw Prullenbak verwijderen. De locatie van deze map wordt door de Windows instellingen bepaald.

Geselecteerde bestanden voor schijfopruiming: de ruimte die vrijgemaakt zal worden door het verwijderen van de bestanden gemarkeerd voor verwijdering.

Totaal potentieel voor schijfopruiming: totale ruimte die vrijgemaakt kan worden, dat verkregen kan worden door het aanvinken van de bovenstaande selectie-vakjes.

Instellingen opslaan voor toekomstige scans: Slaat uw voorkeuren op en pas ze toe op alle volgende scans.

Stap 4

Zodra u bepaald heeft welke bestanden u wilt verwijderen, klik op de knop “Optimaliseer mijn pc”.

Afhankelijk van het aantal bestanden die verwijderd moeten worden, kan het opschonen tussen enkele seconden en enkele minute duren. Vervolgens wordt er een rapport weergegeven.

Aanvullende opschoningsopties:

Systeemherstel: dit onderdeel geeft u de mogelijkheid om een of meer systeemherstelpunten te verwijderen.

Slaapstandbestand (grootte): laat het verwijdern van slaapstandbestand toe.

Optionele Windows-services: dit onderdeeel geeft u de mogelijkheid om optionele Windows-services uit te schakelen om de prestaties van uw pc te verbeteren.

Overige functies:

Duplicate Files: Deze functie maakt deel uit de PC Tune Up module en helpt u om kopieën van uw bestanden op de schijven te vinden. Dit kan handig zijn bij het opruimen en het organiseren van uw bestanden. U heeft toegang tot de handleiding van deze functie hier.

Cleanup Helper: Deze functie is een gedeelte van de PC Tune Up module dat een duidelijk overzicht geeft van alle mappen die er op uw computer aanwezig zijn, hun exacte grootte en hun inhoud. Dit kan handig zijn wanneer u een beslissing moet nemen met betrekking tot het opschonen en het organiseren van uw bestanden. U heeft toegang tot de handleiding van deze functie hier.

Windows opstart toepassingen:In dit onderdeel kunt u een lijst met programma's bekijken die bij het opstarten van Windows gestart worden en u kunt alle onnodige toepassingen uitschakelen of het opstarten van toepassingen uitstellen totdat Windows volledig geladen is. Dit om het Opstartproces te versnellen. U heeft toegang tot de handleiding van deze functie hier.

Boot Manager: Deze functie maakt deel uit de PC Tune Up module en geeft u een overzicht van de toepassingen die automatisch worden gestart bij het laden van Windows. Deze functie kan nuttig zijn om de opstarttijd van uw computer te verbeteren of om naar toepassingen te zoeken die het laadproces vertragen. U heeft toegang tot de handleiding van deze functie hier.