Kwetsbaarhedenscan starten

Stap 1

De kwetsbaarheidscanner draait een keer per week als standaardinstelling. Als u deze module uitschakelt via BullGuard > Instellingen wordt het process op het achtergrond gestopt.

Wanneer de Kwetsbaarheden Scanner uitgeschakeld is, is het mogelijk om een scan op aanvraag uit te voeren . U moet op onder Kwetsbaarheden in het hoofdscherm van BullGuard klikken en Scan selecteren.

Stap 2

De Kwetsbaarhedenscanner van BullGuard zal Windows op ontbrekende beveiligingsupdates scannen en zal hij het systeem op andere potentiële risico’s controleren zoals verbindingen met onbeveiligde WiFi-netwerken , of de toepassingen van verwisselbare toestellen automatisch uitgevoerd worden of indien alle stuurprogramma’s digitaal ondertekend zijn enz. Wacht af totdat de BullGuard-scan afgerond is en ga vervolgens naar Stap 3.

VUS03

Stap 3

Als de scan is voltooid, klik opnieuw op de menuknop  en selecteer Status.Het venster met resultaten zal een gedetaillerde lijst weergeven met alles die gescand werd en met de eventuele aanbevolen acties.

Titel: Bevat een korte beschrijving van de item die geanalyseerd was en een aanwijzing aan de resultaat van de scan: positief, neutraal of gedecteerde risico.

Waarde: Geeft extra informatie aan over de uitkomst van de scan voor elk item.

Status: Geeft aan als er enige actie moet worden ondergenomen voor de huidige Waarde van het item (Risico Status) of als alles optimaal is (Veilig en Informatie Statussen).

Meer details: Geeft een overzicht van de opgespoorde problemen. Geeft meer informatie over de reden waarom een vermelding als Veilig, Risico of Informatie wordt beschouwdt.

De Kwetsbaarheden Scanner controleert volgende activiteiten:

•  - Het Configureren van De Windows Updates: Controleert of uw Windows geconfigureerd is om de beveiliging updates op het achtergrond  te downloaden en te configureren.Als de PC gebruiker de automatische downloaden en installeren van Windows updates heeft uitgeschakeld, toont de Kwetsbaarheden Scanner een waarschuwing pop-up.
  • Als u op Details Bekijken klikt, krijgt u het Kwetsbaarheden Scanner waarin de status „In Gevaar” wordt getoond onder Configureatie Windows Updates.
  •  - Ontbrekende Windows-beveiligingsupdates: zoekt naar ontrebeknde windows beveiligingsupdates en toont de ontrebrekende updates.
  •  - Automatisch programma’s van wisselbare media uitvoeren (autorun.inf) controleert of de autoamtische uitvoeren van programma’s van wisselbare media ingeschakeld is.
  •  - Beveiliging draadloos netwerk: controleert of u verbonden bent aan een kwetsbare WI-FI netwerk (geen wachtwoord of WPS ingeschakeld). Door klikken op de Meer Tonen knop kunt u gedetailleerde informatie omtrent de draadloze netwerken zien.
  •  - Beveiliging netwerkprofiel: controleert de status van uw netwerk profiel en toont de naam van het netwerk, de type van het netwerk en het IP adres. Voor publieke IP adressen in Private netwerken, toont BullGuard een waarschuwing.
  •  - Open Poorten: toont een lijst van de porten die open staan en toont een aanbeveling om de ongebruikte porten af te sluiten.
  •  - Digiteel Ondertekende Apparaatstuurprogramma’s: controleer of er apparaatstuurprogramma’s zijn die niet door Microsoft zijn ondertekend,