Overzicht Kwetsbaarhedenscanner

Invoegtoepassing beschikbaar met

Inleiding van de Kwetsbaarheden Scanner module

Door het bijwerken van besturingssysteem en door middel van andere voorbehoedmaatregelen, kunt u het risico minimaliseren dat derden op verschillende manieren toegang tot uw computer en tot uw gegevens krijgen..

De Kwetsbaarheden Scanner van BullGuard zoekt naar ontbrekende bebeiligingsupdates en controleer andere potentiele risico’s zoals verbindingen met onbeveiligde WI-FI netwerken, als de toepassingen van verwisselbare toestellen automatisch uitgevoerd worden of als alle stuurprogramma’s digitaal ondertekend zijn enz.

Waarom hebt u een kwetsbaarhedenscanner nodig?

Er zijn veel bedreigingen tegen de veiligheid van een PC gebruiker en ook veel methoden gebruikt – deze kunnen variëren van virus besmetting naar identiteitsdiefstal.  De kans dat deze methoden werken groeit op verouderde besturingssystemen. Hoewel ze zeldzame gebeuren, deze aanvalen zijn vaak vernietigend en de eindresultaat is meestal:

Windows en de geinstalleerde programma’s uitvallen en de stabiliteit van het gehele systeem is bedreigd.

• De computer wordt een bedreiging voor alle netwerken waarvan ze deel uitmaken, omdat infecties die afkomstig zijn van hun computer zich via het netwerk kunnen verspreiden.

Ernstige malware besmettingen kunnen belangrijke gevoelijke informatie stelen (login credentials, e-mail addressen of contacten van instant messaging)

De aanvallers verkrijgen toegang tot PC’s en kunnen lopenden activiteit verbreken (in sommige gevallen waren de aanvallers in staat om toegang tot wachtwoord beveiligde bestanden te krijgen)

De hoofdfuncties van de module kwetsbaarhedenscanner zijn bereikbaar via het  hoofdscherm van het programma met de knop .
VUS02

Inschakelen (beschikbaar als de module Kwetsabaarheden uitgeschakeld is via de Instellingen):  als u op de knop klikt, wordt de module Kwetsbaarheden Scanner ingeschakeld.

Scannen (beschikbaar als de module Kwestbaarheden uitgeschakeld is via de Instellingen):  Als u op deze knop klikt, worden alle geïnstalleerde applicaties en het Windows besturingssysteem aan een inspectie onderworpen om veiligheidskwesties aan het licht te brengen.

Status: Door klikken op Status wordt de Kwetsbaarheden scherm geopend waarop de problemen gescand door de Kwetsbaarheden scanner en de resulten daarvan zichtbaar zijn.

Instellingen: een nieuwe deel van de kwetsbaarheidenmodule is geopend waarin mogelijk is om de kwetsbaarheidscanner in en uit  te schakelen en een planning voor het scannen in te stellen.