Thuisnetwerkscanner

Invoegtoepassing beschikbaar met:

Met steeds meer apparaten die op de markt komen, hebben thuisnetwerken sterk uitgebreid. Maar sommige apparaten die verbinding  met uw netwerken maken, kunnen kwetsbaarheden hebben die makkelijk kunnen misbruikt worden en dat kan de privacy van uw gegevens in gevaar brengen.

De Thuisnetwerkscanner zorgt dat u in controle over uw netwerk blijft door het identificeren van nieuwe netwerk verbindigen, het controleren van nieuwe apparaten die verbinding met uw netwerken proberen te maken en het weergeven van een overzicht met huidge en vorige verbonden apparaten, waarin u ook informatie krijgt over de apparaten die uw netwerk aan externe bedreigingen blootstellen.

De Home Network Scanner bevat twee onderdelen:

• Real-time scan: indien het apparaat aan een gecontroleerde network verbonden is, de realtime scan onderdeel scant automatisch in het achtergrond, identificeert de netwerken waarop het apparaat verbonden is en apparaten die aan voorkeusrnetwerken verbonden zijn
  •
  • Scan op aanvraag: dit onderdeel voert een scan van alle gecontroleerde netwerken waarop uw apparaat verbonden is en identificeert enkele slimme apparaten die verbonden aan deze netwerken zijn.
  •

Een kort overzicht van de Home Network Scanner
De belangrijkste Thuisnetwerkscanner functies zijn  toegankelijk met de knop knop in het thuisnetwerkscanner onderdeel. Met deze knop kunt u de gewenste scans uitvoeren, de thuisnetwerkscanner rapporten bekijken en de instellingen openen.

Mijn Netwerk: Opent een venster dat de gecontroleerde netwerken waaran het apparaat momeenteel verbonden is  en het aantal online apparaten met hun desbetreffende details toont . In dit venster, de gebruikers kunnen de apparaatsnaam en type bewerken.

Netwerk Scannen: Begint een op-aanvraag scan van de gecontroleerde netwerken en slimme apparaaten die aan die netwerken verbonden zijn.

Rapporten: Toont alle log gegevens van vorrige op-aanvraag netwerk scan rapporten en laat de gebruikers om de details van de geselecteerde netwerken weer te geven.

Instellingen: Opent een nieuwe deel waarin u de Home Network Scanner kunt configureren, de ljst van gecontroleerde en genegeerde netwerken verwerken, en zet een tijdspanne voor het verwijderen van inactieve apparaten in uw netwerk.

Indien u op de voortgangsbalk tijdens een scan klikt, wordt u naar het Berichtcentrum > Thuisnetwerkscanner > In Uitvoering tab gestuurd.