Netwerken en apparaten scannen (real-time)

Als de Home Network Scanner ingeschakeld is, wordt er elke minuut een real-time scan uitgevoerd die de volgende identificeert:

Nieuwe netwerk verbindingen

Indien een nieuw netwerk geidentificeerd is, BullGuard opent een notificatie in de rechterbenedenhoek van uw scherm:

-  Door het kiezen van de Bewaken optie voegt het nieuwe netwerk aan een lijst met gecontroleerde netwerken toe en start een eerste scan van deze netwerk, dat gelijk aan een scan op aanvraag is.

-  Door het kiezen van de Negeren optie wordt het nieuwe netwerk aan de lijst met genegeerde netwerken toegevoegd, dit bedoelt dat het netwerk wordt niet door de thuisnetwerkscanner gecontroleerd. Indien u later kiest om aan een netwerk dat in de Geblokkeerde nerwerk lijst ligt te verbinden, wordt dat netwerk niet meer gecontroleerd. Als u wilt dat een geblokleerde netwerk gecontroleerd wordt, moet u eerst de netwerk uit het Geblokkeerde netwerken lijst uit te halen (controleer de Instellingen deel van deze handleiding).

-  Indien u kiest om de notificatie door de X knop te sluiten, zonder een van de beschikbaare opties te kiezen (Bewaken of Negeren), wordt het gedetecteerde netwerk een keer genegeerd. De waarschuwing verschijnt nog een keer als later het apparaat probeert om aan hetzelfde netwerk te verbinden.

Nieuwe aangesloten apparaten

Wanneer een nieuwe apparaat aan een van uw gecontroleerde netwerken verbonden wordt, voert de thuisnetwerkscanner een scan van het apparaat, om te identificeren of uw netwerk aan aanvallen wordt blootgesteld door dit apparaat. Daarna krijgt u een notificatie in de rechterbenedenhoek van uw scherm:

-  Details bekijken opent het venster Mijn Netwerk, waar u een scan op aanvraag kunt uitvoeren en u informatie krijgt over de netwerken waarmee uw apparaat momenteel is verbonden en de online en offline apparaten die aan uw netwerk verbonden zijn (controleer het onderdeel over scan op aanvraag in deze handleiding)

-  Indien het verbonden apparaat kan misgebruikt worden, de notificatie vermeldt dat het apparat kan uw netwerk blootstellen en het nieuwe apparaat wordt met oranje in de lijst met beschikbaare apparaten gemaarkeerd.