VPN-åtkomst har blockerats i Indien

På grund av nya regler för digital säkerhet i Indien meddelade nyligen det indiska CERT-teamet (Indian Computer Emergency Response Team) att det från och med den 27 juni 2022 kommer att krävas att alla VPN-leverantörer loggar information som e-postadresser, IP-adresser, tidsstämplar med mera. Informationen lagras därefter i minst 5 år.
Vi har åtagit oss att hålla våra kunders uppgifter privata och direktivet är oförenligt med vår policy för VPN utan loggning. Därför kommer vi från och med den 27 juni inte längre att erbjuda användare, oavsett var de befinner sig, servertillgång i Indien. Alla användare kommer dock fortfarande att kunna använda vårt VPN när de reser utanför Indien.
Vad detta innebär:
  • Du kan fortsätta använda Secure VPN när du reser utanför Indien
  • Du kommer inte ha åtkomst till Secure VPN när du fysiskt befinner dig i Indien
  • Du kommer inte ha åtkomst till en indisk server från någon plats
Se CERT-In-direktivet för mer information om direktivet. Mer information om vår policy för VPN utan loggning hittar du här.