Varför är min internetanslutning långsam med VPN aktiverat?

Det är förväntat beteende att din anslutning blir långsammare med VPN aktiverat.

Datan som skickas och tas emot till och från din dator behöver krypteras och skickas sedan till en annan server innan den når din Internetleverantörens server, vilket gör anslutningen lite långsammare.

Vi skulle inte rekommendera VPN för spel till exempel, dock är VPN-anslutningen högst rekommenderad för att genomföra online-betalningar.

Det finns några saker som du kan prova för att fastställa ifall långsamheten faller inom ramen för vad som kan räknas som "normalt":

1. Försök ansluta till ett server i annat land.
2. Försök att inaktivera BullGuard Antivirus och Brandvägg, en i taget (glöm inte att återaktivera dessa moduler när du har slutfört testet).
3. Återställ din router.
4. Starta om datorn.

Ifall ovanstående stegen misslyckas kan problemet vara relaterat till din Internetleverantör vars server är överbelastad.